Meny Stäng

Så går tandblekning hemma till

tandblekning hemma fina tänder

Det finns väldigt många som gärna skulle vilja ha ett glänsande vitt leende om det vore möjligt att få det till en rimlig kostnad. Tidigare var den som ville bleka tänderna tvungen att gå till en tandvårdsklinik och få behandlingen utförd av en tandläkare. Resultatet blev ofta väldigt bra, men kostnaden blev också hög. Långt ifrån alla har möjlighet att kosta på sig en så pass dyr behandling. Därför har många valt att avstå från att bleka tänderna. Det har även funnits produkter att använda för hemmabruk, men under en lång tid var de inte lika effektiva. Dessutom kunde de slita på tänderna. Idag ser det annorlunda ut på marknaden. Det går utmärkt att utföra effektiv tandblekning hemma, och produkterna du använder är dessutom skonsamma för såväl tandkött som emalj.

Att välja bra tandblekningsprodukter

Om du bestämmer dig för att bleka dina tänder hemma, kommer du upptäcka att produktutbudet är brett. Det är viktigt att komma ihåg att alla produkter inte är likvärdiga. Du bör därför välja med omsorg och se till att du verkligen hittar en bra och säker produkt som ger ett bra resultat. En god idé är att titta närmare på tandblekning hemma från wesmile. Wesmile erbjuder nämligen gott om effektiva och skonsamma produkter för tandblekning. En stor fördel är att du kan hitta en modell och metod som passar dig. Du kan välja om du vill använda dig av en så kallad tandblekningspenna, eller om du föredrar blekningsremsor eller kanske en bettskena som fylls med blekgel. Det som gör bettskenorna extra effektiva är att effekten kan förstärkas med hjälp av en LED-lampa. När den används ger det tandblekningen en boost.

Viktiga faktorer vid val av tandblekningsprodukter

När du ska välja vilka produkter du ska använda när du bleker tänderna, finns det flera faktorer att ta hänsyn till. Det allra viktigaste är naturligtvis säkerheten. Du bör välja bort alla produkter som sliter på emaljen, och som kan ge ilningar i tänderna och irritation i tandköttet. Förut var det väldigt vanligt med den typen av tandblekningsprodukter. Även om de inte alls är lika vanliga idag, finns de tyvärr fortfarande. Se därför till att du är noga med att välja en säker produkt som varken irriterar tandköttet eller sliter på tändernas emalj. En ingrediens som definitivt inte bör finnas i den produkt du väljer är peroxid.

Du är så klart ute efter ett så vitt leende som möjligt.

Behandlingstid

Något du också bör titta på när du väljer mellan olika produkter är behandlingstiden. Hur snabbt kan du vänta dig resultat, och hur lång tid tar det innan du uppnått maximal effekt? Detta är viktiga frågor. Du vill förmodligen ha en tandblekningsprodukt som levererar så snabba resultat som möjligt, samtidigt som du naturligtvis är mån om att resultatet ska hålla så länge som möjligt. Vissa produkter ger synbar förändring redan efter första behandlingen, medan andra produkter kräver några behandlingsomgångar innan du ser någon skillnad. Det kan även vara klokt att titta på hur ofta produkten ska användas.

Hur stor väntas effekten bli

Det är inte bara en snabb effekt du är ute efter, du vill naturligtvis att förändringen ska bli så stor som möjligt. Du är så klart ute efter ett så vitt leende som möjligt. Det är viktigt att du har realistiska förväntningar. Det bör gå att få en nyanskarta för de flesta produkter, så att du vet hur många nyanser vitare du kan räkna med att dina tänder blir. Det är helt naturligt att den som har kraftigt missfärgade tänder kan se ett tydligare resultat snabbt, men alla kan vänta sig ett betydligt vitare leende redan efter någon eller några behandlingar. Det går ofta betydligt snabbare att se ett resultat jämfört med om du går på tandblekningsbehandling hos en klinik, där det vanligtvis krävs upprepade behandlingar under en tid.