Meny Stäng

Privat tandvård i Stockholm hos Solna Dental

Behöver du besöka en privat tandläkare i Stockholm? Är du i behov av en kompetent tandläkarmottagning för undersökning eller behandling? En av Stockholms främsta tandläkarpraktiker är Solna Dental, som använder den allra senaste tekniken i sin yrkesutövning. Solna Dental har två tandläkarmottagningar:

  • Huvudstatandläkarna
  • Arenatandläkarna

Solna Dental har öppet hela året och stänger alltså inte för semester. Det gör att du som kund alltid kan komma i kontakt och få hjälp av en kompetent och välutbildad tandläkare på någon av Solna Dentals kliniker. Här kan du också få hjälp med akut tandvård.

Välj en bra tandläkare i Stockholm.

Så om du behöver en duktig tandläkare i Stockholm med en hög kompetensnivå så kan vi tipsa om Solna Dental. Här kan du läsa om en del av de behandlingar de kan erbjuda dig som kund.

Exempel på behandlingar hos Solna Dental

Tandläkarpraktiken Solna Dental erbjuder ett flertal olika behandlingar inom tandvård till både barn, ungdomar och vuxna. Oavsett om det gäller allmän tandvård eller ett mer specialiserat ingrepp så erbjuds en hög kompetensnivå.

  • Amalgamsanering – Efter amalgamsaneringen är gjord ersätts oftast det borttagna amalgamet med ett så kallat kompositmaterial som numera är standard inom den moderna tandvården.
  • Estetisk tandvård – Erfarenheten och expertkunskapen finns för att göra något åt tänder som blivit missfärgade eller traumatiserade under tidig uppväxt eller senare i livet. Exempelvis skalfasader eller individuellt anpassade kronor kan vara en bra lösning.
  • Besök hos tandhygienist – Om du regelbundet gör ett besök hos en tandhygienist får du ett bra skydd mot att drabbas av oförutsedda tandproblem, som exempelvis karies, tandlossning eller inflammation i tandköttet.
  • Rotfyllning – Den infekterade rotkanalen rengörs först och bakterierna avlägsnas. Efter det så fylls rotkanalen innan den förseglas. Med dagens teknik är ingreppet i stort sett smärtfritt.
  • Skalfasader – en behandling som ingår i estetisk tandvård och innebär att en tunn porslinsfasad limmas på framsidan av din tand. Färg och form anpassas efter dina befintliga tänder. En skalfasad är bäst lämpad för framtänder. För en liknande teknik till dina tuggtänder så använder man istället porslinsinlägg.
  • Tandimplantat – att tänder går förlorade är rätt vanligt, antingen genom tandlossning, karies eller genom en skada. Med tandimplantat kan man få tillbaka sin tuggfunktion. Metoden som används är säker. Man startar med att operera in en titanskruv i käkbenet. Därefter kommer en tids väntan när man låter implantatet växa fast i käkbenet. Detta är en process som tar ungefär 2-3 månader. När allt har läkt så fäster man en ny tand på implantatet. Detta är en välbeprövad och dokumenterad metod.
  • Tandblekning – Först kontrolleras dina tänder och tandkött för att se att de är friska. Man tar sedan bort eventuell tandsten. Efter detta är det dags att ta ett avtryck av tänderna. Med hjälp av avtrycket tillverkas en skena som är formanpassat för just dina tänder. Vid själva tandblekningsbehandlingen så fylls denna skena med tandblekningsmedlet. Hur länge du ska ha tandblekningsskenan i munnen är beroende på vilken blekningsgrad på tänderna som önskas uppnås. Här har du som kund möjlighet att antingen bleka tänderna hemma eller på Solna Dentals klinik.