Meny Stäng

Tandblekning hos Folktandvården

Väldigt många svenskar litar på Folktandvården och utför helst alla tandrelaterade ärenden som är aktuella för dem hos just Folktandvården. Att bleka tänderna är inget undantag, så fast man kan göra detta på flera olika ställen, vill många trots detta göra det hos Folktandvården. Men hur går detta egentligen till? Här kommer en kort guide till detta:

Innan du bleker tänderna

En viktig skillnad mellan tandblekning hos Folktandvården och på annat håll är att man på Folktandvården alltid undersöker dina tänder ordentligt innan någon som helst behandling eller blekning. Detta gör man för att få dina tänder så fina som möjligt utan att behöva bleka dem, för för en del räcker det faktiskt med en ordentlig tandrengöring och skrapning, och kan man skippa att bleka tänderna, gör man ju förstås gärna det. En annan anledning till att en ordentlig undersökning av tänderna innan man bleker dem är viktig är att man vill säkerställa att tänderna är helt och håller friska och utan hål och andra skavanker.

Bleker man tänder som inte är friska kan nämligen massvis av olika komplikationer uppstå, och detta vill man ju naturligtvis inte. Är det så att tandläkaren eller tandhygienisten upptäcker brister och skavanker i detta skede, kommer dessa att behöva behandlas innan du kan bleka tänderna, så var förberedd på detta om du misstänker att du har hål i tänderna eller liknande.

Vad som krävs för att få bleka tänderna via Folktandvården?

För det första måste man vara minst 18 år gammal för att få göra detta. Det är med andra ord inte ett alternativ som erbjuds minderåriga. Du får inte heller vara gravid eller amma om du vill bleka tänderna via dem.

Hur går det till i praktiken att bleka tänderna via Folktandvården?

Man kommer att tillverka en blekskena åt dig, som du får ta med dig hem, för att bleka tänderna under 5 till 14 dagar hemma. Hela blekprocessen sker därför inte hos Folktandvården i detta fall, fast en del tror det.

Slutresultatet blir mycket bra och naturligt, men som du säkert förstår kan processen ta lite längre tid än via en del andra metoder i detta fall. Detta stör en del, men å andra sidan finns det många som tycker att slutresultatet blir så mycket bättre att det är värt det.

Möjlighet till efterkontroll erbjuds, om du tycker att detta skulle kunna vara bra.

För mer information om detta, samt för att hitta ett ställe där du kan få hjälp med detta nära dig, rekommenderar vi att du går in på Folktandvårdens hemsida, där du hittar detaljerad information om ämnet, och även kan hitta kliniker nära dig. Mer information om hemmatandblekning hittar du på vår startsida.

Recension:
Tandblekning Folktandvården
Betygsatt av: Tandblekninghemma.nu
Betyg: 4.2/5