Meny Stäng

Tandblekning med laser

Att bleka tänderna med laser är den snabbaste och ofta mest effektiva metoden för tandblekning. Tandblekning med laser är dessutom ett av de säkrare alternativen för tandblekning, då hela processen övervakas av din tandläkare. Priset för en tandblekning med laser kan dock vara ganska dyrt, du får räkna med att betala mellan 3000-4000 kr. Då får du å andra sidan ett vackert leende direkt när tandblekningen är över.

Hur fungerar tandblekning med laser?

Tandblekning med laser utförs som nämnt av en tandläkare och tar runt 1-1,5 timme. Det första tandläkaren gör innan tandblekningen med laser, är att kontrollera att dina tänder är i gott skick och tål en tandblekning. Därefter använder han en typ av pimpsten för att putsa tänderna. Under en tandblekning med laser är det också viktigt att man skyddar tandhalsar och tandkött, varför dessa täcks ett skyddande material. Du får även ett plastskydd som gör att tandblekningsmedlet inte kan råka sväljas.

Tandblekning med laser

Blekmedlet som sedan penslas på dina tänder består av väteperoxid. Nu börjar själva tandblekningen. Tandläkaren belyser dina tänder med laser i åtta korta intervaller och mellan varje varv med lasern penslar han på ny tandblekningsgelé. När hela tandblekningen med laser är färdig, torkas all blekgelé bort och munskyddet tas av. Resultatet av en tandblekning med laser syns omedelbart efter att tandblekningen är färdig.

Hur länge håller en tandblekning med laser?

En tandblekning med laser ska hålla i mellan 2-5 år, men hur du tar hand om dina tänder efter tandblekningen är avgörande. Om du fortsätter att missköta dina tänder genom att röka, snusa, dricka mycket koffein eller slarva med tandborstningen, kommer den dyra tandblekningen med laser att hålla mycket kortare. Se därför till att följa de råd som kommer med en lasertandblekning, så kan du njuta av ditt vita leende mycket längre!