Meny Stäng

Metoder för tandblekning hemma

Idag är det väldigt enkelt att få de vita tänderna som man har drömt om. Det har varit möjligt att bleka tänderna hos tandläkare under ett antal år, men de senaste åren har nya produkter skapats som gjort det möjligt att bleka tänderna hemma. De vanligaste metoderna som används vid tandblekning är ett tandblekningskit, en tandblekningspenna eller tandblekningsstrips.

Olika metoder för tandblekning.

Tandblekningsmetoder

En av de vanligaste metoderna för tandblekning hemma är att använda ett tandblekningskit. Det innehåller en gel, en tandskena och ibland en UV-lampa. Tandblekningskittet räknas vara ett av de bästa alternativen eftersom det ger tänderna en väldigt jämn blekning. Vanligtvis börjar man med att lägga tandskenan i varmt vatten så den blir mjuk, sedan formar man den efter sina tänder. Det hjälper till att göra resultatet så jämnt som möjligt. Gelen placeras i tandskenan som sätts på tänderna och följder en lampa med i kittet sätts den utanför tandskenan.

Tandblekningspennan är ett annat alternativ för alla som vill bleka tänderna hemma. Det ser ut som en vanlig penna, men istället för en spets har den en pensel. Man penslar helt enkelt tänderna med pennan som innehåller ett blekningsmedel. Många väljer att använda en tandblekningspenna för att underhålla en tidigare blekning.

Tandblekningsstrips, eller White Strips som det också kallas, ser ur som klisterremsor. De har ett medel på sig redan som man placerar mot tänderna och låter dem sitta kvar en stund, vanligtvis runt 30 minuter. Sedan tar man bort remsorna och tvättar tänderna ifall det finns något medel kvar. Ett paket med remsor brukar innehålla ett antal mindre förpackningar som innehåller två remsor, en för de övre tänderna och en för de nedre.

Före och efter bilder från tandblekning hemma.

Fördelar med att bleka tänderna hemma

Det finns flera fördelar med att bleka tänderna själv istället för att göra det hos en tandläkare. Den största fördelen är att det är billigare. Det finns flera olika metoder att välja mellan och därmed produkter i olika prisklasser. En annan fördel är att man kan göra det när man själv känner för det. Man behöver inte boka någon tid utan kan bleka tänderna mitt i natten om man skulle vilja det. Det är dessutom möjligt att göra andra saker samtidigt som man bleker tänderna hemma. Hos en tandläkare får man ligga stilla och vänta tills det är färdigt. Men köper man ett tandblekningskit som går att använda hemma kan man pyssla med andra saker under tiden som tänderna bleks.