Meny Stäng

Tandblekning och rökning

Om du är rökare, kan det vara så att du har ett större intresse än de flesta av att bleka dina tänder. Rökning missfärgar nämligen tänder kraftigt, vilket gör att många rökare har tänder som är betydligt mer missfärgade, gula eller fläckiga än vad de skulle vilja. Att bleka tänderna råder dock bot på detta på ett mycket effektivt sätt, då de kan få en naturligt vacker färg efter att man blekt tänderna.

Rökare kan dessutom behöva bleka sina tänder flera gånger, vilket alla andra inte behöver, eftersom rökning fortsatt kommer att fortsätta missfärga tänderna. Om du t.ex. bleker dina tänder idag, men fortsätter att röka, är det inte så osannolikt att tänderna kommer att missfärgas på exakt samma sätt igen, då många missfärgningar som vi har på tänderna beror på vår livsstil, som på just t.ex. rökning, att man dricker mycket rödvin, kaffe eller liknande. Det som missfärgade dina tänder från början kommer därför troligen att göra detta igen, trots att du blekt tänderna. Det är därför inte helt omöjligt att du som rökare, om du hela tiden vill att dina tänderna ska se vita och fräscha ut, kommer att få större erfarenhet av tandblekning än många andra.

Bleka tänderna på grund av rökning

Att man vill bleka sina tänder för att man röker och därför har missfärgade tänder påverkar inte på något vis hur tandblekningen bör göras, utan blekmetoderna är de samma oavsett anledningarna till blekningen. Det räcker därför gott och väl att bekanta sig med information om hur tandblekning sker i allmänhet i dessa fall. Den enda skillnaden mellan dig som rökare och en del andra som bleker sina tänder är som sagt att dina tänder inte kommer att hållas vita för alltid, då din egen livsstil, på grund av rökningen, kommer att missfärga tänderna igen.

Blek din tänder med dessa produkter.